Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Ξεκίνησαν οι εργασίες για το Αλιευτικό Καταφύγιο Κοκκινιάς .

Ξεκίνησαν οι εργασίες για το Αλιευτικό Καταφύγιο Κοκκινιάς .
Το έργο είχε δημοπρατηθεί τον Αύγουστο του 2011, αλλά κατατέθηκε ένσταση μεταξύ του πρώτου και δευτέρου μειοδότη, με αποτέλεσμα να υπάρξει καθυστέρηση των εργασιών.
Το αλιευτικό καταφύγιο θα έχει συνολικό εμβαδόν 17.000τμ. το λιμναίο τμήμα θα έχει εμβαδόν 8.600τμ και ο λιμενοβραχίονας θα έχει συνολικό μήκος 160 μέτρα, ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 1.972.000€.
Είναι ένα έργο πνοής για τον αλιευτικό στόλο της περιοχής το οποίο θα επιλύσει πολλά προβλήματα που αντιμετώπιζαν οι αλιείς και θα δώσει πνοή στον Δήμο Ευρώτα και ιδιαίτερα την Τοπική Κοινότητα Γλυκόβρυσης.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το μόνο που δεν χρειαζόταν ο συγκεκριμένος χώρος ήταν αλιευτικό καταφύγιο. Δύο εκατομύρια ευρώ θα χαθούν για να περάσει το καπρίτσιο μια μικρής μειοψηφίας που δεν είναι ψαράδες. Το αρδευτικό, που είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της περιοχής, έχει χαθεί κάπου στο "χρονοντούλαπο της ιστορίας", εκτός και αν έχουμε δεχτεί ότι θα εγκαταλείψουμε την γεωργία και θα στραφούμε προς τον τουρισμό με ανάλογη ανάπτυξη και άλλων υποδομών.